NEOMI – brengt debuutsingle uit

Total
0
Shares

NEOMI – brengt debuutsingle uit

NEOMI – brengt debuutsingle uit

néomí is een Surinaams/Nederlandse folkpop singer-songwriter. Neomí Speelman schrijft authentieke en oprechte verhalen, ondersteund door dromerige soundscapes waarop haar betoverende stem te horen is. néomí’s debuutsingle ‘if i wasn’t made for love’ is geïnspireerd door de hedendaagse songwriting van Ben Howard, Bon Iver, The Staves en de originaliteit van Phoebe Bridgers & Sharon van Etten. Beluister de track hier.  

néomí legt uit: “if i wasn’t made for love’ is geschreven in een tijd waarin ik twijfelde aan de liefde, het voelde echt onmogelijk. En laten we eerlijk zijn, liefde is het meest onbegrijpelijke in de wereld. Denk er maar eens over na: je wilt iemand, je wordt verliefd, je houdt van elkaar, je haat elkaar, het doet pijn, je gaat uit elkaar, en je blijft dat doen omdat je elke keer weer denkt ‘dit is het’.”

“Met ‘if i wasn’t made for love’ zing ik over de schoonheid en het mysterie van het leven. En wat liefde mij brengt, en ik denk ook anderen. Het idee is: als het leven simpel zou zijn, zou de liefde ook simpel zijn. Maar uiteindelijk is het prachtig dat liefde ingewikkeld is. Ik ben liever ‘niet gemaakt voor de liefde’ dan dat ik het begrijp.” zegt néomí.

Tijdens een bezoek aan een populaire videowebsite stuitte de jonge néomí op een livevideo van Ben Howard die ‘Old Pine‘ speelde. Geboeid pakte néomí een gitaar en begon zichzelf te leren spelen aan de hand van online tutorials.

Naarmate haar vaardigheden en zelfvertrouwen groeiden, wilde ze zich aanmelden bij muziekscholen en door een administratieve fout werd ze tóch uitgenodigd voor een auditie in Amsterdam. Ondanks het feit dat ze te jong was om zich aan te melden, werd néomí aangenomen op basis van haar ruwe talent en potentie. De volgende vier jaar ontwikkelde zij haar songwriting en sound, waarbij haar belangrijkste invloeden Bon Iver, Bob Dylan en Ben Howard waren. Over het trio zegt ze: “hun teksten zijn waanzinnig mooi. Ik denk niet dat ze ‘liedjes’ maken, maar ze maken kunst, gedichten. Dat is iets wat ik ook echt probeer te doen; kleine gedichtjes maken in plaats van liedjes.”

In 2020 zou néomí haar eerste singles opnemen met de Britse producer Edd Hartwell (Tom Walker, Birdy, Tom Odell). Ook zou ze het voorprogramma verzorgen van singer-songwriting legende Don McLean. Ze werd uitgenodigd om in het Verenigd Koninkrijk haar eerste shows in het buitenland te spelen maar helaas gooide de pandemie roet in het eten. néomí gebruikte de 12 maanden erna om zich te ontwikkelen als songwriter en haar catalogus aan songs uit te breiden. In 2022, nu de wereld langzaam weer normaal wordt, tekende ze bij [PIAS] met een rugzak vol nieuwe songs.

Luister ‘if i wasn’t made for love’ hier.

You May Also Like