PORRIDGE RADIO – kondigt nieuw album aan

PORRIDGE RADIO – kondigt nieuw album aan; uit op 20 mei op Secretly Canadian, en brengen ze hun eerste single/video uit, ‘Back to the Radio’. 
Total
0
Shares

PORRIDGE RADIO – kondigt nieuw album aan

Porridge Radio kondigt nieuw album aan,

Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky

Uit op 20 mei bij Secretly Canadian

Porridge Radio is een van de meest vitale nieuwe stemmen in alternatieve muziek en is in minder dan een jaar tijd getransformeerd van doe-het-zelvers tot een door Mercury genomineerde krachtpatsers voor hun album “Every Bad” uit 2020. Nu kondigen ze hun derde album aan, Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky, uit op 20 mei op Secretly Canadian, en brengen ze hun eerste single/video uit, ‘Back to the Radio‘. 

Deze eerste single en album opener is een krachtige oproep tot bewapening, in contrast met Margolin’s teksten van paniek en zichzelf afsluiten – “lock all the windows and march up the stairs“. De ambitieuze one-shot video van het nummer werd geregisseerd door Dana’s zus Ella Margolin en bevat de band – drummer Sam Yardley, toetsenist Georgie Stott en bassist Maddie Ryall – ondergedompeld in een pastelkleurige wereld van papier-maché.

Back To The Radio’ voelt als een grote inleidende hallo of een groot ceremonieel afscheid‘, zegt Dana. “Ik schreef het eind 2019 toen we ons aan het voorbereiden waren voor de release van Every Bad en ik had het gevoel dat er veel dingen zouden komen waarvan ik niet zeker wist hoe ik ermee om moest gaan. Het lied kwam voort uit een gevoel van intense eenzaamheid en onvoorbereid zijn op wat iedereen me beloofde dat er ging gebeuren – en een sterk verlangen om te ontsnappen zonder te weten waarnaar ik wilde ontsnappen. Voor mij is er een enorm gevoel van catharsis in dit nummer, van loslaten en je laten meeslepen.”

PORRIDGE RADIO - kondigt nieuw album aan
PORRIDGE RADIO – kondigt nieuw album aan

“”Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky” heeft een surrealistisch cover beeld dat deels is geïnspireerd op een collage van de kunstenaar Eileen Agar, gladde hellingen en existentiële levensangst die de afgelopen tijd oproept, terwijl het ook put uit het verhaal van Jacob’s Ladder uit het Oude Testament, die ‘het wel en wee van het menselijk leven symboliseert, van deugd en overtreding’, legt maker van de albumhoes Dana Margolin uit. Het idee dat geen enkele emotionele toestand binair is, staat centraal op het album. “Met dit album gaan de gevoelens van vreugde, angst en oneindigheid samen”, zegt Margolin.

Die mix van emoties heeft op zijn zachtst gezegd de afgelopen twee jaar van Porridge Radio bepaald. Het is een vreemde gewaarwording om een ​​doorbraakband te zijn geworden die ademloos wordt verdedigd zonder er iets van te kunnen meemaken in de echte wereld vanwege de pandemie (Every Bad werd uitgebracht in maart 2020). Terwijl Every Bad Dana’s moed bevestigde door zichzelf bloot te geven, is het derde album van haar band zelfverzekerder en emotioneel scherpzinniger. “Ik bleef maar zeggen dat ik wilde dat alles ‘stadion-epic’ zou zijn – zoals Coldplay“, zegt Dana. Gecoproduceerd door Tom Carmichael, Margolin en Yardley, is het geluid van het album panoramisch en sprankelend. Gedurende de twaalf nummers lijkt het album eeuwig te streven naar balans – vreugde, angst en oneindigheid in harmonie. Maar er is ook zelfacceptatie. Dana is zich meer bewust van hoe ze een persona creëert en wat dat voor gevolg kan hebben. “Ik heb deze nummers voor mezelf geschreven, maar ik denk dat iedereen het gevoel wil hebben dat wat ze doen op de een of andere manier nuttig is“, zegt ze. “Ik leer nu beide te omarmen, de delen die voor mij zijn, en de delen die voor iedereen zijn.” Live delen van muziek in de Benelux staat voor Porridge Radio op de planning vanaf 29 maart bij Rotown, vervolgens Doornroosje, Vera en Ekko op 2 april. In mei doet de band een headline-tour in het VK voordat ze in juni weer terug komen voor Best Kept Secret festival. 

Als Every Bad frontperson Dana Margolin’s haarscherpe, hart-op-de-tong eerlijkheid heeft bevestigd, brengt Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky dat naar anthemische nieuwe hoogten. Het is het geluid van iemand van achter in de twintig die de teleurstelling van liefde en leven onder ogen ziet, en uitzoeken hoe te bestaan in de wereld, zonder enige antwoorden te claimen. En dat is catchy as hell

Porridge Radio

https://www.instagram.com/porridgeradi0/?hl=en

https://www.facebook.com/porridgeradio/

You May Also Like

OU: release video for “Dark 暗”

The masters of Chinese Progressive Metal band OU (pronounced “O”) are thrilled to unveil their most recent video, ” Dark 暗” from their 2022 debut album one.
View Post